Gratis citybus

08 september 2011 i Kommuneinfo

Den 12. september indvier by- og kulturrådmand Jan Boye Odenses nye citybus på Klingenberg. Citybussen er gratis og forbinder Odense Banegård Center med gågaderne, så det bliver nemt at komme omkring i bymidten.

– Jeg tror Citybussen er noget, mange vil få glæde af. Den er gratis, og den kører ofte, så det er nemt at springe af og på. Derudover skaber den mere sammenhæng i bymidten, hvilket er helt i tråd med de visioner, vi har for byen, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Citybussen er blevet til i et samarbejde mellem Odense Kommune og FynBus, og den kører som et forsøg det næste år. Herefter tager Odense Kommune stilling til, om Citybussen skal gøres permanent.

Et vigtigt forsøg
– Vi ser Citybussen som et vigtigt forsøg i forbindelse med at få afprøvet forskellige muligheder for, hvordan trafikken kan tilpasses omdannelsen af bymidten i Odense, siger Carsten Hyldborg, direktør i FynBus.

Odense Cityforening er ligeledes glad for det nye tilbud til deres kunder.

– Hos Odense Cityforening er vi utroligt glade for, at vi ved fælles hjælp nu får en citybus, som giver vores kunder hurtig og nem adgang til byens mange tilbud. Det er et stort aktiv for bymidten og en god service til byens borgere, siger Peter Bøgholm, formand for Odense Cityforening.

Indvielsen
Arrangementet starter klokken 10.30, hvor Jan Boye siger et par ord og indvier den første citybus. Herefter tager Jan Boye, Carsten Hyldborg og Peter Bøgholm den første tur sammen med de fremmødte.

Odense Kommune har inviteret Ældresagen og Ældrerådet, men alle er velkomne til at komme forbi og køre med på den første tur. De næste to busser i ruten starter ligeledes turen på Klingenberg på indvielsesdagen.

Hent køreplanen her:   Citybus køreplan