Den odenseanske kok Rasmus Fredslund står bag de klimavenlige opskrifter

I et nyt hæfte giver den odenseanske kok Rasmus Fredslund inspiration til, hvordan du kan lave klimavenlig mad. Hæftet indeholder 25 opskrifter og derudover seks simple tips til, hvordan du generelt kan tage hensyn til klimaet, når du laver mad. Hæftet er en del af et projekt, der er sat i søen af Odense Bæredygtighedsråd

Opskrifterne er inddelt efter de fire årstider, og Rasmus Fredslund har taget udgangspunkt i seks simple tips til klimavenlig mad, da han lavede opskrifterne:
- Jeg har fokuseret på at bruge masser af årstidens frugt og grønt og så mindre kød. Det er jo det allervigtigste, når det handler om klimavenlig mad, siger Rasmus Fredslund, der er kok og underviser ved Kold College. Her hvor efteråret nærmer sig, foreslår han fx en klimavenlig ”Kålsalat med pasta carbonara”:
- Grøntsagerne i retten er fennikel, spidskål, æbler, som jo netop er i sæson om efteråret og så er der kun brugt lidt kød. Derudover er pasta fire gange bedre for klimaet end fx ris og endelig er retten nem at lave, hvilket også er vigtigt. Det skal jo ikke være svært at lave klimavenlig mad.

Projektet udspringer af en ide, der er formuleret i Odense Bæredygtighedsråd og rådets formand Anker Boye er glad for det nye hæfte: 
- Jeg glæder mig over, at byens borgere, med disse opskrifter og de seks tips i hånden eller på skærmen, kan få inspiration til at lave klimavenlig mad, siger Borgmester i Odense og formand for Odense Bæredygtighedsråd Anker Boye.

Inspirationshæftet med 25 opskrifter

Inspirationshæftet kan fås i en trykt udgave bl.a. på de odenseanske biblioteker fra d. 31.8.2011 og kan desuden læses online på www.odense.dk/klimavenligmad. Foruden inspirationshæftet holdes der i projektet tre gratis arrangementer ved Kold College, hvor deltagerne får fagligt input og selv skal prøve at lave klimavenlig mad. Tilmelding på: www.odense.dk/klimavenligmad.


Om projektet

Projektet er søsat af Odense Bæredygtighedsråd og udviklet og gennemføres i samarbejde med 
Kold College, University College Lillebælt, Odense Blomsterfestival, Smagen af Fyn og FDB. I inspirationshæftet ses også en madpyramide, som giver et hurtigt overblik over sammensætningen af en sund og klimavenlig kost. Endelig udvikler University College Lillebælt i projektet undervisningsmateriale til faget hjemkundskab.

Læs mere om hele projektet www.odense.dk/klimavenligmad. 
Efter de tre møder ved Kold College, vil der blive netværket og delt erfaringer, fotos m.m. om klimavenlig mad på projektets nyligt oprettede side på facebook: www.facebook.com/klimavenligmad.