Prinsesse Marie åbner årets blomsterfestival i Odense

Prinsesse Marie åbner årets blomsterfestival i Odense

Onsdag d. 18. august kl. 17 besøger H. K. H Prinsesse Marie Odense for at åbne årets blomsterfestival

Prinsessen modtages af borgmester Anker Boye – og i sagens natur også af den traditionelle blomsterpige. Mathilde Lund på 10 år vil overrække prinsessen en buket bundet af hawaiiblomster og pelargonier af sorten Prinsesse Marie. 

Fra scenen på Flakhaven midt i Odense byder borgmester Anker Boye derefter velkommen til den 12. blomsterfestival.

Årets tema er denne gang ”Kinas Kulturskatte”. Temaet markerer, at Odense deltager i verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai frem til oktober, hvor mange kinesere har taget godt imod pavillonen.

– Festivalen er altid et stort tilløbsstykke – turister kommer fra hele landet for at se vores by udsmykket i blomsterflor, ligesom byens borgere kan glædes over at se Odense blomstre. Odense Kommune er jo fornemt repræsenteret på årets verdensudstilling i Shanghai med en pavillon, der fortæller om de gode tiltag, vi gør som cyklisternes by. Derfor er det helt på sin plads, at årets blomsterfestival bringer et lille stykke Kina til Odense,” siger borgmester Anker Boye.

Odense Symfoniorkester spiller kinesisk musik, og skuespiller Torben Iversen læser et uddrag af ”Dyndkongens Datter”, et kinesisk inspireret eventyr af H.C.Andersen.

Blomsterdrager og kinesiske lamper
Sammen går H.K.H Prinsesse Marie og Borgmester Anker Boye herefter igennem byen og ser på blomsterdekorerede drager og kinesiske lamper i gågaden. Ved Ove Sprogøes plads skal Prinsessen se de udelukkende spiselige afgrøder der udstilles på pladsen. Derefter går turen til skulpturen af Den flyvende Kuffert hvor der udstilles Hibicus, og Gråbrødre Plads, hvor der vises planter og anlæg til haven.

Turen ender igen ved Rådhusets Livsstilsudstilling, hvor Odenseanere og besøgende under hele festivalen kan se eksempler på de nyeste trends indenfor planter til boligen.

 De ledsages under turen af leder af Blomsterfestivalen Linda Hansen, bestyrelsesformand for Blomsterfestivalen Vagn Jørgensen, direktør for Cold College Hans Skjerning og oplevelses- og turistchef Claus Koch fra Odense kommune.

– Festivalen er vokset år for år og efterhånden kan vi se mange udenlandske gæster også. I år får vi gæster fra både Kina og Indien, og vi glæder os meget til det kinesiske tema, siger Linda Hansen fra Odense Blomsterfestival.

Hele programmet for blomsterfestivalen kan ses på: www.blomsterfestival.dk