Danske Bank bliver hovedsponsor for Opera på Engen

Danske Bank bliver hovedsponsor for Opera på Engen

Odense Symfoniorkester har indgået en sponsoraftale med Danske Bank. Sammen med Fyens Stiftstidende, der er orkestrets mangeårige samarbejdspartner og sponsor, bliver Danske Bank nu en af de to hovedsponsorer ved årets store open air koncert og kulturarrangement: Opera på Engen 2010.

Flere og flere virksomheder får øjnene op for sponsorater med et kulturelt og socialt engagement.  Det er fremsynede virksomheder, der udvider det traditionelt sportsbetonede marked med innovative kulturelle sponsorater med aktører, der udmærker sig ved høj kunstnerisk performance.

”Vi er meget glade for aftalen med Danske Bank og ser frem til et frugtbart og forhåbentligt langsigtet samarbejde. Opera på Engen er et enestående kulturarrangement og en af de eneste open air koncerter med et klassisk repertoire i Danmark. Vi har meget at tilbyde publikum, men i høj grad også vores sponsorer med Opera på Engen, der tiltrækker op mod 20.000 gæster”, siger Finn Schumacker, musikchef i Odense Symfoniorkester.

Et godt værdimatch
”Odense Symfoniorkester forstår med Opera på Engen at gøre det klassiske tilgængelig for et bredt publikum fra hele Fyn. Med afsæt i et stærkt fundament er det orkestrets ambition hele tiden at videreudvikle sig i takt med tiden – både i forhold til kunsten og publikum. Det er i høj grad ambitioner, vi kan genkende fra vores egen verden, hvor vi i Danske Bank til stadighed stræber efter at forbedre og udvikle os. Opera på Engen byder på store kunstneriske oplevelser ganske gratis. Vores kendetegn er stærke kompetencer og god rådgivning til en meget konkurrencedygtig pris – derfor ligger Opera på Engen tæt op af vores eget værdisæt, og vi glæder os til at prøve kræfter med koncerten i 2010”, siger regionsdirektør Søren Jan Nielsen, Danske Bank.

Til hverdag er Fyens Stiftstidende måske bedst kendt for at bringe nyheder og oplevelser hjem i stuerne. Men for avisen er det lige så vigtigt, at læserne kommer ud, hvor oplevelserne er.

”Fyens Stiftstidendes sponsorat af Opera på Engen er et fint eksempel på, hvad et godt sponsorat er for os. Det giver ekstra værdi både til Odense Symfoniorkester, til os selv – og ikke mindst til fynboerne”, siger Fyens Stiftstidendes salgs- og marketingdirektør, Lars Andersen. Det er ingen hemmelighed, at mange sportsforeninger, kulturinstitutioner og arrangementer er afhængige af velvillige sponsorer. I den forbindelse er det også nærliggende at spørge, hvad et sponsorat egentligt er værd. Men helt så enkelt ønsker Fyens Stiftstidende ikke at gøre regnestykket op.

”For os handler det om at være tæt på vores læsere og være med, hvor tingene sker. Derfor samarbejder vi med mange af de fynske fyrtårne inden for sport og kultur. Vi vægter sponsorater, hvor samarbejdet kan komme både modtageren, os selv og et bredt udsnit af fynboerne til gode. For os er det vigtigt, at vi ikke bare fortæller om, hvad der sker på Fyn, men at vi også bidrager til at noget sker. Vi vil gerne være tæt på fynboerne, uanset hvor de er”, understreger Lars Andersen.
Søndag 15. august 2010 kl. 15.00
På selve dagen afholder Fyens Stiftstidende igen i år deres populære konkurrence for publikum. Danske Bank vil være repræsenteret med en stand på Engen og vil bl.a. afvikle en SMS-konkurrence. Kai Thor Catering og Velbekomme har hver sin madbod på Engen, hvorfra de bl.a. kan tilbyde picnickurve og anden mad og drikke, der egner sig til at blive fortæret i det grønne.

På scenen står Odense Symfoniorkester i selskab med operastjerner som sopran Maria Luigia Borsi og tenor Francesco Hong. Konferencier i år bliver Kasper Wilton. Det musikalske repertoire er østerlandsk, da operaernes handling udspiller sig samtidig i Japan (Puccinis Madama Butterly) og i Kina (Puccinis Turandot og Lehar Smilet Land). Dette spiller elegant op til Odense Kommunes ”Kina i Odense”, som arrangeres i anledning af, at Odense deltager i verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai fra 1. maj til 31. oktober 2010.

Traditionen tro bliver Opera på Engen holdt på Engen ved Fruens Bøge. I år starter koncerten allerede kl. 15.00.

Læs mere: www.odensesymfoni.dk