99 "walking men" pryder 99th street i New York, deriblandt Odenses HCA-mand

99 "walking men" pryder 99′th Church Street i New York City, deriblandt Odenses HCA-mand (nummer tre fra venstre)

Billeder af 99 forskellige signalmænd fra hele verden pryder for tiden 99’th Church Street i New York City kun en spytklat fra Ground Zero. Heriblandt er også Odenses signalmand, der som bekendt forestiller H.C. Andersen.

Det er den jødisk-amerikanske kunstner Maya Barkai, der siden 2004 har samlet billeder ind af de mest interessante signalmænd fra hele verden. Nu har hun samlet dem på et langt banner uden for den byggeplads, hvor World Trade Center engang skød op. Maya Barkai kalder det selv en “stedspecifik offentlig kunstinstallation”. Hun betragter signalmanden som et symbol, der godt nok optræder i mange forskellige former, men som samtidigt findes på tværs af lokale sprog og kulturer.

Stille og rolig spadserende med stokken kommer H.c. Andersen Gående...

Stille og rolig spadserende med stokken kommer H.C. Andersen gående...

Udstillingen har fået opmærksomhed fra blandt andet byens store avis, The New York Times, som også fremhæver Odenses signalmand. Ud over Odenses signalmand, kan man fra Danmark også se Fredericias aftegning af en landsoldat.

Maya Barkai har endnu ikke fundet midler til at sende udstillingen til Europa, men hun håber, at det kan lade sig gøre. I så fald byder Odense Kommune hende meget velkommen.

Læs mere om udstillingen her:

www.nytimes.com/2010/01/15/arts/design/15vogel.html

www.walking-men.com/